Блог

Пуфове

4.7/5 - (4 votes)

Търсите ли си Пуфове тип Джъмбо?

Опитайте тази уникална мебел за модерно усещане и оригинална декорация.

Пуфовете са пухени столове, които се използват за украса на дома. Те символизират изтънченост, елегантност, уют и практичност. В тази статия ще разгледаме различните видове пуфове според няколко критерия. Има много видове пуфове в зависимост от материала, формата и приложението им.

Какво представляват пуфовете?

Пуфовете стават все по-често срещани в съвременните жилища. Това е така, защото те са много функционални и имат множество приложения. В допълнение, те внасят въздух на елегантност във всеки дом. Те са не само отлично решение за дома, но в наши дни намират приложение и в много комерсиални зони.

Пуфовете са вид мека мебел, при която човек може да седи удобно или дори да лежи. Те са изобретени през 1968 г. и в наши дни ги виждаме не само в домовете, но и в предприятията, кафенетата, детските парти кътове, спортните центрове и дори  библиотеките. Пуфовете се състоят от две части: плат и пълнеж.

Могат да бъдат направени от много видове плат. Що се отнася до пълнежа, също има много и различни видове. Той може да бъде естествен или изкуствен. Най-често пуфовете се пълнят с ориз, пера, памук, полистирол или полиестер.

Видове

По принцип има два вида пуфове.

Традиционен: стандартен тип с различни размери и материал, върху който можем да седим или да лежим. Столчетата от този тип напълно приемат очертанията на тялото и прилягат плътно като променят формата си. Най-често те са пълни с ориз, пера, полистирол или полиестер.

Пейки с възглавнички: Те са по-универсални от традиционните столчета. Това е така, защото те са по-твърди и не са само за сядане, но и за поставяне на предмети.

В допълнение, освен тези два вида има множество вариации, различаващи се по материала и формата.

Форми

Пуфовете са универсален интериорен предмет поради различните им дизайни.

Квадратни и правоъгълни пуфове: те предлагат стабилна повърхност и могат да се използват не само за сядане, но и като стойка, крайна маса и т.н.

Кръгли пуфове: те могат да бъдат повече или по-малко стабилни. В момента това са най-често срещаните модели.

Пуфове с крушовидна форма: това е традиционна, удобна опция и се предлага във всички размери. Те са идеални за детска или тийнейджърска стая. Те са подходящи както за сядане, така и за излежаване.

Пуфове с пирамидална форма: Това е по-елегантната версия на крушовата форма.

Пуфове в свободна форма: това са столчета с пух, които могат да бъдат във формата на диван или стол.

Материали

Пуфовете се делят на няколко основни типа, по отношение на използваните материали. Типът материал е това, което придава на тези столчета, уникален дизайн.

Тази мека мебел се предлага в голямо разнообразие от тъкани и има различни качества:

Пуф тип пачуърк: дизайн, който никога не излиза от мода.

Пуф от текстил: универсален и практичен избор.

Пух от ратан: този материал е идеален за използване навън. Освен това е чудесен за пространства в скандинавски стил, тъй като там обикновено се използват естествени материали.

Пуф от кожа: това е най-луксозният тип столчета с пух и е отличен избор за интериори в етнически и по-конкретно марокански стил.

Някои от характеристиките на пуфовете включват универсалност и функционалност. Може би затова хората избират този тип мебели.

Можем да използваме този вид мека мебел в различни зони на дома – от спалнята до хола.

Пуфът е популярен в търговската мрежа предмет, който можете да намерите лесно поради неговата популярност. Пуфове се предлагат на практика във всички магазини за мебели.

Тъй като са толкова популярни, те са на разположение във всички ценови диапазони.

Пуфовете придават модерен вид на всяко пространство. Те добавят уникалност, издръжливи са и се предлагат в голямо разнообразие от модели, текстури и стилове.

Вижте още

Детски карнавални костюми

admin

Кутии за съхранение Джъмбо

admin

Пинята

admin

ПРОМО БРОШУРА

X