Блог

Надуваем замък

4.2/5 - (5 votes)

Надуваем замък Джъмбо тип е надуваема играчка, която обикновено имитира външния вид на истински замък.

Първоначално замъкът е бил проектиран от студенти в Англия през 1961 г. по повод  събитие за набиране на средства. Надуваемите замъци вече се предлагат не само под формата на замък, но и в много други форми, включително популярни герои от анимационни филми и детски книги. В момента на пазара се предлагат надуваеми пързалки, интерактивни игри и стени за катерене. Разнообразието от форми, стилове и модели ги прави популярни дори сред хора на изкуството, занимаващи се с инсталации.

Повърхностите на надуваемите замъци обикновено са съставени от дебел, подсилен PVC материал и найлон, като замъкът се надува с помощта на електрическа или ръчна помпа.

Най-големият надуваем замък някога е направен в Канада от двама изобретатели, като те са започнали изработването му през 1994 г. и са го завършили през 1996 г. Той има височина е 48 м и ширина 120 м. Той е оценен на 200 000 долара, но служителите по здравеопазване и безопасност считат, че е твърде опасен, за да се използва. Съществуват надуваеми замъци тип батут с различни развлекателни препятствия и гигантски пързалки. За най-големият такъв замък се смята батутът с височина 30 м. Други функции включват тунели, топки, стълби и други.

Вижте още

Коркова дъска Джъмбо

admin

Детска палатка Джъмбо

admin

Колички Джъмбо

admin

ПРОМО БРОШУРА

X