Продукти

Покривки за маса

4.8/5 - (10 votes)

Закупуването на покривка не е лесна задача, особено с нашата богата гама покривки за маса тип Джъмбо.

„Какво би могло да бъде по-лесно от закупуването на покривка за маса?“ Неопитната домакиня обикновено избира първия продукт, който намери в магазина и когато очакванията й не се оправдават в ежедневието, тя е много разочарована и се опитва да скрие своята неуспешна покупка някъде и да забрави за нея. Покривката е най-важният елемент от трапезния текстил: тя поема основния „удар” от петна, създава неописуема атмосфера на комфорт, украсява нашите празници и работни дни. Тя трябва да бъде едновременно красива и практична. Ако искате да закупите такъв продукт, ние ще ви кажем какво да търсите.

Покривки за маса

Форма за покривките

Каква е вашата маса – правоъгълна или кръгла? От формата й също зависи това каква покривка за маса да купите. Ако повърхността на масата е правоъгълна, изберете покривка със същата форма, а за кръгла маса – с форма на кръг. Може да заложите на покривка с необичаен модел, кант или бродерия. Най-широко поле за творчество се осигурява от овалните покривки, които обикновено се използват върху плотове с неправилна форма.

За къде е покривката?

За къде купувате покривка – за детска стая, хол или кухня? Искате да оформите масата за годишнина от сватбата или за чай с приятели? За всяка от тези ситуации трябва да имате и съответна покривка. Колкото по-обикновен е случаят, толкова по-малко строга и формална следва да е и покривката. Луксозната празнична покривка е незаменим елемент в дизайна на ресторанта, но едва ли е полезна за вас във всекидневния живот, ако сте свикнали да празнувате най-тържествените дати у дома. Ето защо, кухненските покривки – ежедневни и празнични – е желателно да бъдат в арсенала на всяка домакиня и за предпочитане не в едно копие.

Какъв да бъде цвета?

Също толкова важно е да закупите покривка в хармония с основната палитра на вашия интериор. Нещо повече, “хармонията” не винаги означава “монотонност”: интересни цветови решения се получават с умела комбинация и дори контраст на нюанси. Изборът на цвят на покривката, е добре да бъде съобразен и с вашите съдове и прибори за ястия, които ще стоят на масата. Един твърде пъстър модел изисква чиниите и чашите да бъдат възможно най-строги и монохромни, и напротив, обратният вариант позволява да играете с цветовете. Съсредоточете се върху чувството за красота и мярка, дадени ни от природата и покривката ви ще бъде „привлекателна“ като вкусните ястия, с които ще посрещнете гостите.

Какво е покривката?

Преди да купите покривка, внимателно прегледайте състава на материала. На масите на нашите баби е било възможно да се намерят само текстилни изделия, изработени от естествени материали, но днес те срещат достойна конкуренция в лицето на синтетичните покривки. Ако харесвате старите традиции и смятате, че на масата трябва да има колкото се може по-малко изкуствени неща, изберете лен или памук. Но бъдете готови да се примирите с неудобството: тези продукти са трудни за пране и гладене, а при неправилна грижа могат да изгубят формата си. Синтетиката няма да ви създава такива проблеми, но ако я използвате ежедневно, едва ли можете да разчитате на напълно здравословна атмосфера на масата. Ако нто един от двата вида не ви допада, изберете нещо между тях – покривка от естествена материя, смесена със синтетика.

Вижте още

Детски масички

admin

Плажни столове в Джъмбо

mila

Лампа за гел лак в Джъмбо

mila

ПРОМО БРОШУРА

X