Продукти

Възглавници

4.8/5 - (12 votes)

Какви са добрите възглавници?

С един поглед към набиращите все по-голяма популярност възглавници тип Джъмбо, изработвани от стъбла от бамбук, е много трудно да си представим, че те могат да се окажат по-практични и дори по-удобни от конвенционалните възглавници, с които сме свикнали. Тази статия ще ви разясни колко полезни са нашите възглавници и защо те трябва да бъдат във всеки дом.

От много години бамбукът се смяташе за твърде твърд материал, подходящ само за производство на хартия, но с появата на технологиите за преработка на бамбукови влакна ситуацията се промени: „грубият“ материал се оказа много мек. Ако сравним бамбуковите с памучните влакна, първият вид ще спечели: счита се за по-деликатен и гъвкав, а изтъканите от него продукти в много отношения приличат по свойства на естествена коприна.

Бамбуковите възглавници са много по-полезни от традиционните възглавници от птичи пух и пера. Както знаете, и пухът, и перата в крайна сметка се превръщат в маса, пълна с бактерии. В допълнение, те се заразяват с прахови акари, които образуват колонии. Бамбукът не само не позволява на бактериите да се развъждат, но и успешно се бори с тях. Той притежава веществото „бамбук  кун“, което се съдържа в структурата на влакната. Праховите акари не харесват бамбукови възглавници, така че, тези продукти могат да бъдат закупени или дадени на лице, страдащо от алергия към прах или с бронхиална астма.

Вероятно си спомняте как сте заспивали върху пухена възглавница в горещите летни дни и след това сте се събуждали с напълно влажна глава и шия. Това е така, защото птичият пух, перата, памукът и другите подобни пълнежи натрупват топлина и я отделят Бамбуковите възглавници, от друга страна, имат такова полезно свойство като самостоятелна вентилация. Материалът ще поеме топлината на вашето тяло, но няма да го задържи. По този начин дори и в най-горещата нощ ще усетите приятното хладно излъчване от възглавницата с бамбуков пълнеж.

Джъмбо декоративни възглавници

Не по-малко важна характеристика на бамбуковите възглавници е тяхната издръжливост и лекотата на грижите. Те лесно понасят деформацията, така че, ако искате да вземете възглавница с вас, когато сте на път и я сложите в, да речем, раница, тя ще запази своята форма. Бамбуковите възглавници се перат лесно, включително и в автоматичната перална машина. Единственият недостатък е, че не бива да се настройва температурата над 40 градуса: по-високата температура може да повреди структурата на влакната. Но това, от което наистина може да увреди бамбуковата възглавница, е  белината. Материалът се изправя перфектно и не е необходимо да се глади. Що се отнася до петна, поставени на възглавницата, препоръчваме ви да не използвате средствата на химическата индустрия, а традиционни средства.


ВИЖТЕ ОЩЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:
Вижте още:

  • Детски възглавници джъмбо
  • Джъмбо възглавници за бременни

Вижте още

Бебешки играчки за количка

admin

Кънки Сой Луна

admin

Уплътнител за врата Джъмбо

joana

ПРОМО БРОШУРА

X