Продукти

Голямо плюшено мече

4.5/5 - (2 votes)

Търсите плюшено мече тип Джъмбо? Вижте нашите изкушаващи предложеня сега!

Историята на плюшените мечета започва редом с историята на плюшените играчки в края на 19 век и началото на 20 век. Масовото производство на играчките направени от плат и плюш започва успоредно в Германия и САЩ, не без развитието на технологията, която превръща тапицериите за производство на мебели в плат, от който може да се правят и играчки.

Плюшеното мече не е първото, което е обект на масово производство, но е първата такава играчка, която става световноизвестна. Няма как да е иначе след като плюшеното мече Теди е било измислено в чест на президента на САЩ, Теодор Рузвелт. Вдъхновението се корени в една история свързана с лов на мечки.

През ноември 1902 г. Рузвелт бил поканен на лов на мечки в Онуорд (Мисисипи). Самият президент не бил много успешен в лова и не успял да отстреля нито една мечка. Негов помощник обаче уловил една мечка и я вързал за дърво, за да може президентът да я застреля. Рузвелт обаче отказал и още на другия ден, историята започнала да се разпространява като новина по цялата страна.

Клифорд Бериман, който бил карикатурист и политически сатирик, също прочел новината и решил да направи карикатура на президента и отказа му да застреля мечката. След като видял самата карикатура, един обикновен собственик на магазин за бонбони, Морис Мичъм, решил да създаде плюшена играчка, която нарекъл Teddy Bear. Иначе казано Мечето Теди.

Самият президент дал правата да се ползва неговото име и след като това станало, плюшеното мече започнало да се произвежда масово. Днес повече от век по-късно, плюшените мечета са любими на много деца по целия свят, като им доставят нужната сигурност и комфорт когато спят самички в стаята или когато просто си играят. Може би заради меката материя, дебелото коремче, невинните очички и смешното носле, плюшените мечета продължават да са толкова специални детски играчки.   

Вижте още

Детски джаги в Джъмбо

mila

Дюшеци за плаж Джъмбо

joana

Плажни столове в Джъмбо

mila

ПРОМО БРОШУРА

X