Блог

Бебешките играчки – защо са полезни и как да ги избираме?

5/5 - (4 votes)

Вълнуващият момент, в който се прибирате у дома с новия член на семейството, е отминал и вече можете всеки ден да се радвате на времето, прекарано с мъничето. В това ново пътешествие – пътешествието на родителството, със сигурност няма да липсват предизвикателства. Едно от тях вероятно често ще бъде изборът на подходяща играчка за бебето.

Още в своите първи мигове бебетата започват да опознават заобикалящата ги среда. Растат с всеки миг, променят се пред очите ни, развивайки се непрестанно. И за да им помогнем в тяхното развитие е важно да им осигурим нужните за целта играчки. Защото играчките освен да забавляват, имат за задача и да развиват различни качества в децата.

При най-мъничките, още новородени, играчките трябва да бъдат внимателно избирани. Материалите трябва да са изцяло натурални, чисти и безопасни за здравето, защото бебетата обичат да слагат всичко в устата си. Най-добре е винаги да избирате продукти, изработени от дърво. Частите трябва да са добре полирани и заоблени, острите ръбове задължително нека отсъстват от играчките за бебета, защото могат да навредят на вашето дете. За да сте сигурни за безопасността, в самото начало е добре да купувате леки играчки. Мъниците са много енергични и обичат да ръкомахат, държейки нещо в ръчичка, а често дори хвърлят предмети по земята. Не забравяйте тази подробност, когато избирате бебешки играчки.

Нещо, което привлича вниманието на малките деца, са ярките цветове. Колкото по-цветна играчка изберете, толкова повече бебето ще одобри избора ви. Освен това така ще помогнете за възприятието на цветовете и ще засилите детското усещане за тяхното богатство, ще стимулирате също и зрителната координация.

Ако играчката, която изберете, има звук при разклащане, това ще помогне на бебето да развие своите слухови качества.

Бебешките дрънкалки, клипсове и висящи играчки са чудесен избор за начало. Те влияят на цялостната координация око-ръка, развиват усещането за твърдо-меко, грапаво-гладко, насърчават хватателния рефлекс, помагат на детето да разпознава формите, размерите, звуците.

Детските очички са много любопитни и обичат да разглеждат всичко, което попадне пред погледа им. Колкото по-големи стават децата, толкова по-интересен и цветен става светът за тях. Не забравяйте, че играчките за бебето имат основополагаща роля за развитието му. Избирайте ги внимателно и осигурявайте винаги на детето си свободата, от която то се нуждае.

Вижте още

Детско пиано Джъмбо

admin

Дъска за рисуване

admin

Хамаци

admin

ПРОМО БРОШУРА

X